ponedjeljak, 15. srpnja 2013.

Zašto od Boga ne dobijemo sve što želimo?!

U Bibliji piše da će nam Bog dati sve što tražimo, sve što želimo, obećao nam je to. Dat će nam i više od toga, stostruko, ako vjerujemo. A zašto onda nemamo sve što želimo?!
Zato što npr. kaže čovjek Daj mi Bože neku malu kućicu, da imam krov nad glavom, posao da zarađujem toliko da mogu preživljavat.
I što se desi?! Upravo to. I čovjek i ima to što je tražio, ne više. Da je tražio više i imao bi više.

Npr. bolestan čovjek moli se za zdravlje, ali ništa mu nije bolje. A moli ovako; Bože pomozi mi da ozdravim, ja bi to htio, ali neka bude kako ti hoćeš a ne ja, neka bude volja Tvoja.
E, a Bog nam je obećao zdravlje, ma sve što je dobro. I onda kad molimo i kažemo ono "volja Tvoja" na neki način "zbuni" Boga :) Naravno da nam Bog želi dati zdravlje, nismo stvoreni da bi bili bolesni, nesretni, neuspješni, već suprotno.
Ako je naša volja da želimo ozdraviti onda je to i Božja volja, jer zdravlje nije ništa loše, od Boga je sve što je dobro.

Moramo biti otvorenog srca za primanje Božjih darova, milosti. Otvoreno srce postiže se molitvom, kao i jačanje vjere. Razlog zašto nemamo sve što želimo je i nedostatak vjere, sumnja, nepovjerenje da će nam Bog zaista dati ono što zatražimo.




Većina teksta je napisana po sjećanju. Ovi dijelovi mene su se najviše dojmili pa sam i zapamtila samo to. Na ovu temu je govorio fra. Ivo Pavić.
Od tamo svi se vraćaju kao novi ljudi.

2 komentara:

Let me know if you have comments, suggestions,any idea, all for the purpose of improving this site.
Thank you for sharing your opinions with me. I appreciate it a lot.