Sastojci:
- 500 g gljiva (šampinjona)
- 1 češanj češnjaka
- 1 glavica luka
- 1 čaša kiselog vrhnja
- žlica vegete
- 1 žlica brašna
- sol, papar, peršin
- ulje
- maslac
Priprema:
Na ulju i maslacu popržite sitno nasjeckani luk, dodati gljive narezane na listiće i sve zajedno pirjati.
Zatim pobrašniti, dodati vegetu, papar, sol i češnjak. Dodati malo vode, nakon toga dodati peršin i čašu kiselog vrhnja. Može se dodati i bilo koji drugi začin koji vam odgovara.
- S ovim nadjevom se mogu napuniti palačinke, ali smjesa mora biti dosta gusta.
- Ovo također može biti umak za tjesteninu, samo ga treba napraviti malo rijeđe, dodati malo više vode.
- Ovako se može napraviti i juha ali naravno treba dodati dosta više vode.
Keep On Smiling & be happy!:)
Odličan recept! Svakako ću probati! :) xoxo
OdgovoriIzbrišihttp://lavieenrosemp.blogspot.com/2013/10/navy.html